Arrangementer — 27 september 2011


Foredragsrækken i Idestrup

”At rejse er at leve” skrev H. C. Andersen i historien ”Den flyvende kuffert”

52. sæson  2011 – 2012

 

 

Idestrup Foredragsrække byder igen i år på mange spændende foredragsholdere og oplevelser. Programmet er varieret, så der er noget for enhver smag. Kom og vær med, og få en god aften.

Kom og vær med. Alle er velkomne.

Første møde d. 27. oktober kl. 19.30 i Idestrup Privatskoles fællesrum

PRAKTISKE OPLYSNINGER  Klik her >>

27/10 – 2011  Livvagterne og virkeligheden
Hans Jørgen Bonnichsen, fhv. chef for PET, fortæller med udgangspunkt i Tv-serien ”Livvagterne” om, hvor tæt den fiktive Tv-serie er på virkeligheden i PET´s arbejde med at modvirke ekstremisme og terrorisme i Danmark. Et arbejde, hvor der værnes om den danske, demokratiske grundtanke i en foranderlig og ustabil verden.

10/11  Stat, kirke og folk
Forholdet mellem stat, kirke og folk er under forandring og derfor også til debat. Københavns tidligere biskop, Erik Norman Svendsen, har ved flere lejligheder deltaget i debatten og har som biskop haft flere sager, der aktualiserede dette spørgsmål, bl.a. udgivelsen af den nye salmebog og forholdet til landets muslimer.
Erik Norman Svendsen vil denne aften belyse emnet principielt og igennem nogle af de sager, han har været involveret i som biskop i København fra 1992 til 2009.

24/11  Hvor er USA på vej hen?
Niels Bjerre Poulsen, lektor på syddansk universitet, redegør for, hvordan det håb, der fulgte Barack Obama ind i det Hvide Hus for 3 år siden har svære vilkår for tiden. De fleste amerikanere er vokset op med en tro på, at deres forfatningsfædre skabte det bedste demokrati i verden. Men under den internationale økonomiske krise har tvivlen fået fat. Alligevel er der grund til optimisme.

8/12  En italienerdrengs spændende liv
Luciano Scaglione, fhv. vandrerhjemsbestyrer, fortæller om, hvordan han efter krigen kom til Danmark fra Sardinien. Om, hvordan han opholdt sig illegalt i Danmark i 2 år og i en periode havde dobbelt identitet. Om hvordan han blev hvervet til soldat i Frankrig og meget mere

12/1-2012  Femern – bælt forbindelsen
Euro manager Mogens Hansen fra Femern A/S i Rødbyhavn kommer og fortæller om status for forbindelsen. Hvor er vi, og hvor bevæger vi os hen i processen. Han kommer bl.a. ind på kommende regeringsbeslutninger og nye anlægslove som er nødvendige for den faste forbindelse.

26/1  ”M/S Hans Hedtoft”
Claude Enoch, ”gammel navigatør” vil blænde op for det gådefulde forlis, der ramte Grønlandsskibet Hans Hedtoft på dets jomfrurejse i 1959. Skibet er blevet kaldt ”Danmarks Titanic” for det gik for at være synkefrit. Det var bygget til arktiske forhold. 95 mennesker omkom da skibet sank. Det eneste, der er fundet er en redningskrans, der drev i land på Island. Er der et ansvar at placere nogen steder?

9/2  Jordemoder i Afghanistan
Jordemoder Mette Opstrup tog efter 31 år i det danske sundhedssystem til et hospital udenfor Herat i Afghanistan for at hjælpe og undervise jordemødrene der. Det blev en grænseoverskridende oplevelse, for kulturforskellene er kolossale. Det blev også en god oplevelse, fordi Mette Opstrup kunne bidrage med tiltag, der førte til forbedringer for mødre og børn.

23/2  Island rundt i autocamper
Birte og Knud Laustsen fra Gedser, viser lysbilleder og fortæller om Islands storslåede natur. Via Hanstholm og Færøerne kom de over Atlanterhavet til Seydisfjødur på Islands østkyst, og derfra gik turen rundt på øen.

8/3  Knuthenborg
Direktør Christoffer Knuth fortæller om Knuthenborgs historie, der begynder i slutningen af 1600-tallet og handler om, hvordan der blev købt jord sammen, så der i 1714 kunne oprettes et grevskab. En spændende historie der har udviklet sig bl.a. til den store safaripark.

PRAKTISKE OPLYSNINGER

IDESTRUP FOREDRAGSRÆKKE er åben for alle. Der kræves ingen forhåndstilmelding, man møder blot op til de foredrag, der har interesse.

Prisen er 60,- kr. pr. aften. Beløbet dækker for foredrag og kaffen.
Entreen vil blive opkrævet ved indgangen

Møderne starter kl.19.30  og aftenerne forløber på følgende måde:

Vi  begynder  med en sang eller to fra højskolesangbogen.
Derefter får aftenens gæst ordet. Kl. ca. 20.30 holder vi kaffepause til kl. ca. 21.00, hvor aftenens gæst igen får  ordet.

Der sluttes senest kl. 21.45.

FOREDRAGENE HOLDES
i Idestrup Privatskoles fællesrum
Kirkevej 5, Idestrup

Yderligere oplysninger og programmer fås ved henvendelse til:

Thorkild Bonde – 54 14 83 25

Birgit Nielsen – 54 14 81 49

Birgit “K” Nielsen – 54 14 83 48

Erik Skafte Christensen – 54 14 80 99

Benedikte Knudsen – 54 14 80 77

Mogens Larsen – 54 14 83 41

 

Relaterede indlæg

Share

About Author

(0) Readers Comments

Comments are closed.