Arrangementer — 30 september 2012


Foredragsrækken i Idestrup

”At rejse er at leve” skrev H. C. Andersen i historien ”Den flyvende kuffert”

53. sæson  2012 – 2013

 

 

Idestrup Foredragsrække byder igen i år på mange spændende foredragsholdere og oplevelser. Programmet er varieret, så der er noget for enhver smag. Kom og vær med, og få en god aften.

Kom og vær med. Alle er velkomne.

Første møde d. 25. oktober kl. 19.30 i Idestrup Privatskoles fællesrum.
Den sidste mødeaften afholdes generalforsamlingen.

PRAKTISKE OPLYSNINGER  Klik her >>

25/10 – 2012 Hvordan er jeg havnet der?
Magasinvært Sille Roulund fra TV2 ØST, har i mange år underholdt både seere og lyttere med alt fra havevandringer til virksomhedsbesøg og ”Mit kæreste eje”. Sille Roulund fortæller om sin vej til det spændende liv som journalist og formidler.

8/11  Dømt for spionage.
Ingeniør Sylvester Antoni Bock er født og opvokset i Polen, men hoppede af, da han i 1965 var til brydestævne i Danmark. Han blev dansk statsborger i 1971, men på en rejse til Polen i 1979 blev han anholdt ved grænsen mellem DDR og Polen, sigtet for spionage og fængslet.

22/11  På et hospital i Filippinerne.
Lise Dahl rejste som 23–årig alene til Filippinerne. Hun blev syg dernede og indlagt på et hospital i millionbyen Cebu. Der fik hun en behandling, som aldrig ville have fundet sted i Danmark, og hendes mor, Pia Dahl, måtte rejse ned og hjælpe med plejen, sørge for drikkevand, toiletpapir og ekstra mad. Mor og datter fortæller om oplevelsen og viser lysbilleder.

13/12  Fortællingen om Orupgaard.
Fhv. skoleinspektør Halvdan Grøndal Hansen har skrevet endnu en bog om et lokalhistorisk emne. Han har taget fat på Orupgaards spændende historie, der strækker sig flere hundrede år tilbage i tiden.

10/1-2013  Før katastrofen rammer.
Generalsekretær for Røde Kors, Anders Ladekarl og Kronprins Frederik var i maj 2011 i Mozambique for at se på Røde Kors’ arbejde i landet. En tur, der bød på overnatning i telte, samtaler med lokale kvinder samt historier om Mozambiques kamp med katastrofer. Anders Ladekarl viser billeder fra turen, og giver en opdatering på fødevarekrisen i Afrika.  Menighedsrådet er medarrangør denne aften.

24/1  En arbejdsplads i Danmark.
Dronningens jæger, Torben Nielsen, fortæller om sin tid i kongehusets tjeneste. Han viser billeder fra årets gang, fødselsdage og officielle begivenheder m.m.

7/2  At blive et helt menneske.
Lærer Iben Pedersen er adoptivbarn fra Grønland, og hun kendte i mange år ikke sine biologiske rødder. Men tilfældigheder gjorde, at hun lærte sin grønlandske familie at kende, og dermed fik hun nøglen til en dybere forståelse af sit eget liv. I foredraget fortælles om glæden ved at lære også sin biologiske familie at kende. Der vises lysbilleder og spilles musik fra Grønland

21/2  Kontrasternes rejse.
I august 2012 rejste lærerparret Lisbeth og Thomas Bonde Jensen sammen med deres 11 årige datter til Indien og Dubai i Emiraterne, for at udforske  disse to lande. De vil i ord og billeder berette om deres tur, fyldt med fantastiske oplevelser og en masse kontraster og kultur.

14/3  Livet i middelalderens byer
Kulturformidler Kåre Johannesen belyser middelalderens byliv med udgangspunkt i Vordingborg. Hvordan  formede livet sig for folk i byerne i forhold til livet for folk på landet? Hvordan fungerede byerne? Og hvorfor svarede middelalderens byer til vor tids internet?

14/3-2013
På denne mødeaften afholdes der generalforsamling

PRAKTISKE OPLYSNINGER

IDESTRUP FOREDRAGSRÆKKE er åben for alle. Der kræves ingen forhåndstilmelding, man møder blot op til de foredrag, der har interesse.

Prisen er 60,- kr. pr. aften. Beløbet dækker for foredrag og kaffen.
Entreen vil blive opkrævet ved indgangen

Møderne starter kl.19.30  og aftenerne forløber på følgende måde:

Vi  begynder  med en sang eller to fra højskolesangbogen.
Derefter får aftenens gæst ordet. Kl. ca. 20.30 holder vi kaffepause til kl. ca. 21.00, hvor aftenens gæst igen får  ordet.

Der sluttes senest kl. 21.45.

FOREDRAGENE HOLDES
i Idestrup Privatskoles fællesrum
Kirkevej 5, Idestrup

Yderligere oplysninger og programmer fås ved henvendelse til:

Kirsten Bonde – 5414 83 25
Birgit ”K” Nielsen – 5414 83 48
Erik Skafte Christensen – 5414 80 99
Benedikte Knudsen – 5414 80 77
Mogens Larsen – 5414 83 41
Thorkild Bonde – 5414 83 25

Relaterede indlæg

Share

About Author

(0) Readers Comments

Comments are closed.