Fritid Institutioner — 10 april 2010

Lørdag formiddag var alle sidste skoleårs 9. klasses afgangselever fra Krogløvskolen i Idestrup inviteret til en mindre sammenkomst på skolen.

Det skete i anledning af, at IdéGruppen-Idestrup på vegne af Idestrup by ønskede at markere årgangens flotte afgangsresultat. Som så mange gange før var det 9. klasse eleverne fra Krogløvskolen, som afsluttede med det klart højeste karaktergennemsnit – bland folkeskolerne i Guldborgsund kommune – på 7,1 og endda med en meget stor margin på 0,5 karakterpoint til nr. 2.

Alle afgangselever fik et flot diplom og et gavekort for deres flotte indsats.

Krogløvskolen i Idestrup
På den totalt gennemrenoverede Krogløvskole gives de bedst tænkelige fysiske rammer for et godt skolemiljø, og på Krogløvskolen arbejder man med succes efter de nyeste principper om 3-delingen mellem et indskolings-, et mellemskolings- og et udskolingsteam. Dermed er de sociale kompetencer og fælles idé-skabelse et indarbejdet element hos alle elever, når de forlader Krogløvskolen.

Dermed er også skabt det rigtige studiefaglige grundlag som gør, at ingen fra sidste skoleårs afgangselever fra Krogløvskolen er droppet ud af uddannelse. Hvilket lige netop er det man vil opnå med den nye kvalitetssikring i Guldborgsund kommune.

Også lærerstaben har stort fagligt udbytte af teamdelingen, som giver rig mulighed for faglig sparring, når der kan arbejdes på tværs i teams’ne.

Alle disse principper er det, der nu skal skabes på hele skoleområdet i Guldborgsund kommune med den nye kvalitetssikring. På Krogløvskolen i Idestrup har vi gjort kvalitetssikrings-idéen til virkelighed…og det med stor succes og højt fagligt udbytte.

På Krogløvskolen opnås Guldborgsund Kommunes bedste resultater for kun kr. 33.784,- pr. elev pr. år, hvilket er klart i den billige ende i forhold til andre skoler i kommunen, og mile vidt fra de kr. 65.000,- som den nye undervisningsminister for nylig i et læserbrev i Folketidende har bekendtgjort, at udgiftsniveauet for en folkeskoleelev er.

Undervisningseffekt
En ting er at være bedste skole i kommunen, men lige så bemærkelsesværdigt er det, at den uafhængige tænketank CEPOS i en netop offentliggjort rapport sætter Krogløvskolen i den absolutte superliga blandt de 10 % bedste skoler i hele Danmark, når det gælder undervisningseffekten. Krogløvskolens undervisningseffekt er målt til +0,45.

Undervisningseffekten er et udtryk for i hvilken grad, skolerne er i stand til at hæve elevernes karakterer i forhold til det forventede, når man bl.a. har renset resultaterne for socialbaggrund.

Samlet set er Guldborgsund Kommunes skoler placeret i den tunge ende som nr. 64 ud af 98 kommuner med en samlet negativ undervisningseffekt på -0,051.

Kvalitetssikring af skolerne i Guldborgsund kommune
Krogløvskolen har år efter år med sine bemærkelsesværdige resultater bevist, at de rigtig gode resultater skabes med en helhedsorienteret skolemodel, som har sin gode forankring i et velfungerende lokalsamfund, og at man ikke behøver hverken mange penge pr. elev, 500 elever pr. skole eller 2-sporede løsninger.

Krogløvskolen har endnu engang vist vejen for den fremtidige skolestruktur.

 

Relaterede indlæg

Share

About Author

(3) Readers Comments

 1. Flot hjemmeside med relevant information. Rigtig godt initiativ. Der sker sgu’ nogen ting i Idestrup takket være de mange ildsjæle og frivillige. Flot arbejde af Krogløvskolen, som jo så flot dokumenteres af CEPOS. Såfremt Guldborgsund kommunes byråd ikke har kendskab til IdestrupTidende.dk, ku’ det så ikke være en idè, at byrådets politikere fik kendskab til hjemmesiden…….

 2. Hej Lars
  Tak for din flotte feedback vedr. hjemmesiden.
  Om byrådet i Guldborgsund Kommune kender til IdestrupTidende.dk skal jeg ikke kunne sige, men du er da velkommen til at sende dem et link :-) så kan de da læse om hvor i Guldborgsund den bedste folkeskole ligger og det er da bestemt relevant viden i disse tider.

 3. Jeg kender skam Idestruptidende og besøger siden jævnligt :-)

  Mange hilsner
  Janne Hansen
  Formand for Børne- og Undervisningsudvalget