Nyheder — 31 december 2010

Året 2010 blev på mange måder et skæbnens år for Idestrup, ikke mindst på grund af den dårlige økonomi i Guldborgsund Kommune som satte en “Kvalitetssikring” af skolestrukturen i gang.

Krogløvskolen i Idestrup kom fra dag 1 på listen over de skoler som administrationen mente burde lukkes, i kvalitetssikringens tegn. Det på trods af, at netop Krogløvskolen igennem de sidste mange år gang på gang har bevist, at den kan levere rigtig flotte resultater og med en sund økonomi.

Der har fra borgerne i Idestrup lydt et højlydt NEJ til kommunens forslag om at lukke skolen, men på trods af hundredevis af læserbreve, debatindlæg i avisen og særdeles konstruktive høringssvar, så mente byrådet også, at man kunne opnå en bedre kvalitet ved at lukke Krogløvskolen og vedtog derfor d. 16. december den endelige lukning med udgangen af dette skoleår.

Det er en trist og alvorlig udmelding for Idestrup, for denne udmelding har langt større konsekvenser end bare for de forældre og børn som i dag er en del af Krogløvskolen. Hvis Idestrup og omegn om 5 år stadig skal fremstå som en aktiv og ikke mindst attraktiv landsby er en skole en nødvendighed.

Som reaktion på kommunens beslutning har en gruppe ildsjæle oprettet Idestrup Privatskoles Venner, med det ene formål, at starte Idestrup Privatskole. Foreningen har fået en fantastisk opbakning af borgerne og erhvervslivet i Idestrup og skolen har oplevet en massiv tilmelding, ikke kun fra lokalområdet, men også bredt udenfor Krogløvskolens skoledistrikt.

Bestyrelsen for Idestrup Privatskoles Venner inviterer derfor alle interesserede til møde i Idestrup forsamlingshus torsdag d. 13. januar 2011 kl. 19:00 hvor man vil fortælle om den kommende privatskole. Samtidig vil der også blive drøftet tanker om at etablere et “Lokalråd” for Idestrup og omegn for at sætte yderligere fokus på udviklingen i vores område. Læs mere her, nærmere oplysninger vil også følge her på hjemmesiden.

SE BILLEDER FRA ÅRET DER GIK I IDESTRUP >>

 

Relaterede indlæg

Share

About Author

Debat Admin

(0) Readers Comments

Comments are closed.