Arrangementer Institutioner Nyheder — 20 april 2010

14. april offentliggjorde Guldborgsund Kommune det administrative oplæg fra Opvækst & Velfærd til en fremtidig skolestruktur i kommunen – under overskriften “Kvalitetssikring af skolevæsenet”.

Med det oplæg som er blevet offentliggjort, står 6 skoler i landdistrikterne til lukning, herunder Guldborgsund Kommunes “Faglige flagskib“, Krogløvskolen. Info. link: Krogløvskolens kvalitet.

Nu er det så op til politikerne om de vælger at følge det administrative oplæg. Politikerne havde bedt om at få et oplæg som indeholdte flere forskellige forslag til hvordan at kommunen kunne “Kvalitetssikre skolevæsenet” og samtidig bidrage med en væsentlig del af de 38,3 millioner som kommunen skal spare på området. At det politiske udvalg kun er blevet præsenteret for ét forslag uden at have reelle alternativer, må vel nærmest betegnes en gidseltagning af det politiske system fra administrationens side.

At administrationen kommer med et udspil som udelukkende baserer sig på en afvikling af 6 skoler i landdistrikter og kun tænker centralistisk, kunne tyde på, at det ikke er gået op for dem, at Guldborgsund er en landkommune, og da man valgte at lægge de 6 kommuner sammen skabte man en kommune som dækker et meget stort geografisk område, hvor kun 25% af kommunens borgere bor i Nykøbing.

Skolebestyrelsen på Krogløvskolen arrangerer STORMØDE i Idestrup Hallen. For at vise vi står sammen i Idestrup, opfordrer vi på det KRAFTIGSTE ALLE, unge som gamle, til at møde op i:

IDESTRUP HALLEN, TIRSDAG D. 27. april KL. 19:00

for at give sin mening til kende. Læs mere om mødet her.

 

Relaterede indlæg

Share

About Author

(1) Reader Comment

  1. Jeg vil her sende en stor tak til alle…Tak til alle borgere og erhvervsdrivende her i Idestrup. Tak for den dejlige støtte vi har fået omkring Krogløvskolen. Det har været en rigtig posivtiv oplevelse at tale med jer alle.
    Jeg tror på, og ved, at vi er så stærkt et samfund, at der inter er, som kan slå os ud…