Institutioner Nyheder — 10 maj 2011

Bestyrelsen for Idestrup Privatskole har d. 9. maj 2011 indgået en købsaftale for Krogløvskolen, med Guldborgsund Kommune, og med ”disponerings ret” fra fredag d. 1. juli 2011. En aftale der er vedtaget i Økonomiudvalget d. 9. maj og bekræftes i byrådet d. 19. maj 2011.

Det har været ekstremt svære og hårde forhandlinger der har ligget forud for denne aftale, forhandlinger bestyrelsen de seneste uger har ført direkte med Borgmester John Brædder og Kaj Petersen.

Bestyrelsen for privatskolen har de sidste 6 mdr. arbejdet målrettet på at bevare en skole i Idestrup. Med købet af Krogløvskolen og 176 elever tilmeldt privatskolen er dette mål er nu rykket meget tættere.

MEN bestyrelsen minder om, at arbejdet kun er lykkedes med en kolossal opbakning fra borgere i Idestrup og omegn. Det være såvel moralsk opbakning som konkret økonomisk og – ikke mindst – direkte arbejdsindsats og forældre-/elev tilslutning.

Ingen kan alt – alle kan noget – sammen kan vi det meste, Idestrup ånden lever.

Med denne aftale har privatskolen samtidig sikret foreningernes eksistens i Idestrup de næste mange år, da de nuværende foreninger der i dag benytter skolen, med denne aftale, er sikret retten til at benytte lokalerne fremover i de næste 5 år.

Med aftalen er det ligeledes forsøgt, at imødegå et forventet værditab på den samlede ejendomsmasse i Idestrup på op imod 100.000.000 kroner. Dette kunne efterlade mange familier, uanset om de har børn på Idestrup Privatskole eller ej, teknisk insolvente, og dermed være stavnsbundet til deres bolig, hvilket ville sætte boligsalget totalt i stå og tilflytningen ville stoppe.

Bestyrelsen mener ikke, at denne fare er drevet over alene ved oprettelsen af Idestrup Privatskole, men, at man har ”lukket hullet i skibet” og i fællesskab kan borgerne i Idestrup sikre et dynamisk og attraktivt lokalsamfund i årene fremover.

Dette er fantastiske nyheder for Idestrup og bestyrelsen for Idestrup Privatskole opfordre alle til at markere denne begivenhed ved at få alle i Idestrup til at hejse flaget onsdag morgen d. 11. maj.

 

 

 

Relaterede indlæg

Share

About Author

(4) Readers Comments

  1. Flot arbejde…… RIGTIG Godt gået !!!! Vi skal nok hejse flaget..

  2. Det er fantastisk…..Stort tillykke til hele byen…..Vi hejser med glæde vores flag i morgen:-)

  3. Man bliver glad i låget og stolt af at bo i en by med sådanne ildsjæle, super godt gået!!!

  4. Super flot arbejde til alle de engagerede sjæle i Idestrup. Stort tillykke herfra!!