Nyheder — 14 januar 2011

Idestrup Privatskoles Venner havde sat borgerne fra Idestrup stævne i Idestrup Hallen torsdag aften.

Tema: Idestrup Privatskole og fremtiden

Ca. 300 borgere mødte op for at få en status fra Idestrup Privatskoles Venners bestyrelse, som til mødet også havde inviteret statsaut. revisor Erik Frikov til at tale økonomi og finansiering samt Ebbe Forsberg sekretariatschef i Danmarks Privatskoleforening der fortalte om forskellen mellem en folkeskole og en privatskole.

Var bestyrelsen før mødet i tvivl om borgerne i Idestrup virkelig ville en privatskole, nu hvor kommunen endeligt har dømt Krogløvskolen til lukning, så var den massive opbakning som bestyrelsen oplevede til mødet en klar indikering af, at Idestrup virkelig vil en privatskole.

Prisen for at gå på Idestrup Privatskole blev præsenteret og her blev det understreget, at skolen skal være for alle i Idestrup og omegn og det afspejler prisen også, idet den må siges at være meget attraktiv set i forhold til at have et barn i en kommunal SFO.

Erik Frikov orienterede om økonomi og finansiering og det blev slået fast, at hvis Idestrup vil have en Privatskole, så skal der også gives en hjælpende hånd til at sikre finansieringen, det kunne være i form af f.eks. depositum på 5.000 kroner ved skolestart, et lån til skolen som ville blive forrentet med f.eks. 4%, sponsorater eller kautioner.

Idestrup Privatskole møde i Idestrup HallenDette skal selvfølgelig ses i forhold til, at ejendomsmæglerne vurderer, at en gennemsnits ejendom i Idestrup mister 200.000 kroner i værdi når Krogløvskolen lukker, men med en privatskole i Idestrup ville den genvinde sin oprindelige værdi. Set i den sammenhæng, var der mange af de fremmødte som ikke kunne set, at det var et problem at skulle yde en lille starthjælp i form af finansiering til privatskolen for at undgå denne situation.

Ebbe Forsberg fra Danmarks Privatskoleforening orienterede om de forskelle, der er imellem en folkeskole og en privatskole. Han var utrolig optimistisk på Idestrups vegne og mente, at hvis nogen kunne starte en god privatskole, så var det da de engagerede borgere i Idestrup, som har et rigtig flot elevgrundlag at starte på.

Sidst på aftenens program var en orientering om alle fordelene ved at danne Idestrup & Omegn Lokalråd. Carina Woollhead fra IdéGruppen indledte oplægget med at beskrive Idestrup Privatskole som byens hjerte og alle foreninger, institutioner, erhvervslivet og borgerne som byens blodårer. Et lokalråd vil sikre området et fælles forum for dialog indad til og udad til samtidig med, at det kan hjælpe til med at koordinere og planlægge projekter og aktiviteter.

Carina Woollhead sluttede præsentationen af med at sparke ideen ud til foreninger, institutioner, erhvervslivet og borgerne, som nu alle skal ”summe” over forslaget for efterfølgende at blive inviteret til orienteringsmøde om emnet.

Download præsentationen fra Idestrup Privatskoles Venner

Download præsentationen fra IdéGruppen/Carina Woollhead

Download referat fra mødet i Idestrup Hallen d. 13. januar

 

 

 

Relaterede indlæg

Share

About Author

Debat Admin

(0) Readers Comments

Comments are closed.