Debat Institutioner Nyheder — 12 september 2010

Kære Kaj Petersen

Det er ikke meget, du har ytret dig i debatten vedr. skolestrukturen. Men ved byrådsmødet, efter Jens Erik Boesen meget fornuftigt havde ytret, at man selvfølgelig skulle sætte kommunens bygninger i offentligt udbud, også set i lyset af, at man aldrig tidligere ved andre salg, havde udelukket eventuelle købere, endsige ganske almindelige skatteydere fra køb, så man dig ryge hurtigt op ad stolen, og minde om, at ”vi havde skam en aftale”. Man kunne derfor foranlediges til at tro, at du har noget imod privatskoler.

Om det er socialdemokratisk politik eller af ideologiske grunde, har jeres formand jo afkræftet. Om det er af økonomiske grunde, har vi tidligere afkræftet dette også. Hvis du skulle være i den tro, at det koster kommunen penge, at vi opretter en privatskole, vil vi meget gerne i saglig dialog med dig, og høre dine tal. Hvordan kan denne udødelige myte dog aflives? Det passer simpelt hen ikke. Måske kan dialogen fremme forståelsen for begge parter. Om det er fordi, du frygter for kvaliteten? Dette kan vi selvfølgelig ikke garantere, blot konstatere at privatskoler generelt klarer sig godt. Om det er fordi, du frygter, at privatskoler kun er for dele af befolkningen, er det igen og igen påvist, at privatskoler fuldt ud repræsenterer befolkningen generelt. Vi vil i Idestrup gerne overtage skolebygningerne, selvfølgelig til markedspris, andet ville være ren chikane og diskrimination, fordi vi tror, det vil være til gavn for kommunen og byen. Vi vil prøve at samle de forskellige foreninger og i det hele taget gøre stedet til mere end bare en skole. Vi har haft svært ved at se meningen med, at I har valgt at lukke den skole, der suverænt har klaret sig bedst.

Vi synes stadig, det er uforståeligt, at man i jantelovs ”udkantsdanmark” lukker succeserne, men ligefrem at forhindre borgerne i at støtte op om lokale initiativer, kan have en voldsom effekt på kommunens renomme og tiltrækningskraft. Og det bare fordi Socialdemokratiet evt. har nogle misforstået opfattelser af privatskoler.

Vores påstand er, at du ikke kan komme med et eneste argument, vi ikke kan tilbagevise. Der må ligge noget bag, som vi i det mindste mener, du bør sige åbent til alle.

Hvad er det dog, du har så meget imod privatskoler. Vi er åbne for dialog.
Byen venter på dit svar og følger med på IdestrupTidende.dk

Med venlig hilsen
Idestrup Privatskoles Venner

 

Relaterede indlæg

Share

About Author

Debat Admin

(1) Reader Comment

 1. Hmmm…intet svar er vel også en slags svar!
  Jeg har et par forslag til alle jer gode, engagerede borgere i Idestrup.
  Løbet er ikke kørt endnu. Derfor opfordrer jeg jer til at være med til at danne en Borgergruppe som skal bestå af repræsentanter fra alle de berørte skoler.
  Det er min tanke, at det ikke er for sent at lave et modforslag til kommunens oplæg, og så nå at sende det ind, inden høringsperioden udløber. Lad os samle alle de gode besparelsesforslag, der er fremkommet fra hver enkelt skole, og så lave en samlet spareplan, som er bedre end kommunens.
  I behøver jo ikke at opgive tanken om en privatskole. Det er altid rart at have en plan B.
  Der ud over, vil jeg opfordre alle til at møde op foran Rådhuset og demonstere, når kommunens plan skal endeligt vedtages. Her tænker jeg på forældre, børn, bedsteforældre, husejere, forretningsejere, lærere, pædagoger osv. som alle vil blive berørt af kommunens vanvittige spareplan. Det er på tide at vi bliver hørt! Den flok forstokkede mænd og koner oppe på Rådhuset skal ikke ustraffet have held til at gennemføre deres forehavende. De er jo løbet fra alle deres valgløfter!
  Lad os holde sammen og få dannet en gruppe på tværs af alle grænser…også bygrænser….! Sammen er vi stærke.
  Vi kunne evt også dele flyers ud til butikker osv.

  Med venlig hilsen

  D. Hansen
  Nr. Boulevard 4
  4800